Søg
Close this search box.

FAQ

Generel information

NR eller Nicotinamide Riboside Chloride er en ny form for vitamin B3. Vitamin B3 kendes også som niacin. Forskellen på de to almindelige former for vitamin B3 (nikotinamid og nikotinsyre) og NR er, at de første to ikke egner sig til indtag i høje doser.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har konkluderet, at indtag er NR medfører biotilgængeligt nikotinamid (NAM).

https://doi.org/10.2903/j.efsa.2019.5775

Voksne der aktivt ønsker at skabe optimale betingelser for cellernes virke og ultimativt udsætte kroppens aldringsprocesser. Dog vil vi sjældent anbefale NR til mennesker før 30-års alderen.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har konkluderet, at NR er sikkert til brug som kosttilskud ved doser op til 300 mg/dag for den raske del af den voksne befolkning. For gravide og ammende kvinder er vurderingen, at indtag på op til 230 mg/dag er sikkert.

https://doi.org/10.2903/j.efsa.2019.5775

Ud fra de publicerede studier lader det til, at en øget mængde af i cirkulation allerede kan måles 2 timer efter indtag. Effekter kan måles allerede efter 3 uger ved et fald i inflammationsmarkører.

https://doi.org/10.1016/j.celrep.2019.07.043

 

Fra vores egne erfaringer indtræder effekterne efter få ugers indtag. De rapporterede effekter varierer, men lader generelt til at være øget energiniveau, bedre nattesøvn og øget mentalt overskud – især sidst på dagen.

Ved indtagelse af den anbefalede mængde (op til 300 mg/dag) ses ingen bivirkninger. De første forgiftningssymptomer for NR observeres ved doser på 1000/mg/kg/dag og grænseværdien for er 300 mg/kg/dag. For en person på 80 kg svarer dette til hhv. 80 g og 30 g rent NR.

NR kan tages af alle voksne – dvs. personer over 18 år. Ud fra en cost-benefit-analyse med udgangspunkt i pris og data fra de publicerede studier, giver det mest mening at indtage NR efter 30-årsalderen.

NIAGEN® er kunstigt fremstillet, men magen til de naturlige NR og NMN-molekyler, der allerede er i kroppen. Den kemiske fremstilling medfører desuden, at produktet er af en særdeles høj kvalitet og renhed. Der findes endnu ikke NR eller NMN udvundet fra naturlige kilder.

 

Desværre nej, NMN er på nuværende tidspunkt ikke godkendt ift. gældende lovgivning på kosttilskudsområdet i EU. LAB57 arbejder løbende på at vurdere potentialet og effekterne af NMN, og vil agere med rettidig omhu herefter, hvis og når det bliver aktuelt.

 

LAB57 tilbyder fuldt returret på alle vores produkter. (Se vores handelsbetingelser).

Vi tilbyder desuden, at du kan få dine penge retur, hvis du ikke er tilfreds efter at have brugt produktet i 30 dage. Læs mere herom i vores handelsbetingelser.